увійти

Забули пароль?

Блог

10.05.2018

Користь зефіру, за результатами досліджень, в тому, що зефір сприяє травленню і розумової діяльності. Авжеж, при цьому він повинен бути частиною збалансованої, грамотно продуманої програми харчування, а також виготовлений за всіма правилами кондитерської справи. Головний міф полягає в тому, що будь-яка смачна річ шкідлива для здоров'я. Але за останніми даними досліджень з'ясувалося, що якщо є зефір «з розумом», то можна отримати масу переваг для здоров'я.

Якщо в складі цих ласощів вказано агар-агар, то можна бути впевненим, що зефір на агарі багатий селеном і йодом, оскільки агар-агар добувають з морських водоростей. Ці елементи позитивно впливають на роботу щитовидної залози, інгібують ризик виникнення онкологічних захворювань, бережуть шкірний покрив.

Зефір приготований на базі яблучного пюре і чорної смородини - багатий природними пектином. А пектин корисний тим, хто піклується про довголіття, оскільки це формотворна речовина сприяє виведенню токсинів, шлаків та інших шкідливих речовин, зміцнює імунну систему і захищає від розвитку виразки. У складі пектину, досить клітковини, щоб активувати перистальтику кишківника.

Зефір при схудненні

Корисні властивості зефіру дозволяють включити його в раціон навіть тим, хто вибрав обмеження і дієту. Це дуже низькокалорійні солодощі: на 100 грам зефіру доводиться 326 кілокалорій. А тим, хто сидить на дієті, дуже потрібні позитивні емоції і можливість нагородити себе чимось смачненьким, особливо, якщо це «смачненьке» містить вуглеводи і не містить жирів (як зефір).

Звичайно, покупець не в змозі відстежити всі етапи приготування продукту в тій чи іншій кондитерській. Однак виготовлений за всіма правилами зефір, сприяє очищенню організму від токсинів і важких металів, знижує рівень холестерину і артеріальний тиск у крові. У складі зефіру такі корисні для нашого організму речовини, як залізо, фосфор і глюкоза.

Як дізнатися, чи корисний зефір, який ви збираєтеся придбати

Відмовтеся від зефіру в супермаркетах, так як він завжди містить загусники, емульгатори, замінники і барвники. Користі від цього однозначно буде мало. Краще звернутися в кондитерські, які займаються приготуванням натурального зефіру з якісних інгредієнтів. Але і тут варто звернути увагу на деякі нюанси: зефір з зацукрованою скоринкою і шматками цукрової пудри говорить про порушення технології приготування, так само як і надмірно вологий зефір. Форма зефіру може бути різна, залежно від насадок, що використовуються, але межі зефіру повинні бути чіткими (гострими), а не розпливчасті. Такий зефір буде набагато важче. Ці ознаки вказують на те, що зефір був неправильно збитий.

Барвники. Ні для кого не секрет, що зефір не може бути не природних, яскравих кольорів. Зелений, фіолетовий, блакитний зефір - однозначно з барвником. Якщо ви прихильник максимально натурального продукту, то варто відмовитися від зефіру яскравих кольорів і віддати перевагу білим, кремовим і блідо рожевим відтінкам. Так, полуничний і малиновий зефір ніколи не буде виразно рожевих відтінків, а ось чорниця, вишня, смородина можуть давати дуже яскравий насичений колір, якого не варто боятися - це природний колір ягід в зефір. Яблуко і лаванда буде завжди білим, слива, ананас і манго - дуже бліді, в кремових відтінках. Пивний зефір і зефір на шампанському так само мають відтінки від білого до кремового.

Варто відмовитися від штучно забарвленого зефіру в разі алергії.


     

Шкода і користь зефіру

На питання, чи шкідливий зефір, є класична відповідь: «Все може бути ліками, і все може бути отрутою. Все залежить від дози ». І трохи від часу вживання. Кращий час для зефіру, стверджують дієтологи - з 16.00 до 18.00.

Лікарі рекомендують давати зефір дітям від 3-х років в якості, безпечних і корисних для здоров'я, солодощів, а також як джерело швидких вуглеводів. Як відомо, швидкі вуглеводи сприяють кращій концентрації і розумовій діяльності. Ще одна властивість, про яку рідко згадують дієтологи, зефір - натуральні ліки проти болю в горлі. Ці ласощі використовуються для лікування запалення в дихальній системі, для того, щоб пом'якшити сухий кашель. Флавоноїди знижують запалення, а слиз утримує бактерії на місці, запобігаючи подальшому пошкодженню трахеї.

Користь зефіру очевидна, але і шкода його для хворих на діабет, на жаль, теж. Особливо уважними варто бути алергікам і звертати увагу на зміст кокосової стружки, шоколаду чи барвників. З обережністю ставтеся до зефіру, якщо ви страждаєте на захворювання, пов'язані з порушенням вуглеводного обміну, або у вас є проблеми з підшлунковою залозою.